Indul a 2023. évi KANIZSAI ESTÉK! 2023. február 10-én, pénteken 18.00 órakor

Indul a 2023. évi KANIZSAI ESTÉK!
Miért legyünk alkalmas szolgák egy olyan világban, ahol a legtöbben sztárok akarnak lenni?
Steinbach József dunántúli református püspök lesz a 23. Kanizsai Esték vendége 2023. február 10-én, pénteken este 18.00 órakor.
Mindenkit szeretettel várunk a Nagykanizsai Református Egyházközség gyülekezeti termében (8800 Nagykanizsa, Kálvin tér 1.)
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Kanizsai Esték Steinbach József Dunántúl Református Egyházkerület püspöke „Milyen az alkalmas szolga?" Miért legyünk alkalmas szolgák egy olyan világban, ahol a legtöbben sztárok akarnak lenni? 2023 február 10. péntek 18°° helyszín: Nagykanizsai Református Egyházközség gyülekezeti terme”

Retour – Nagykanizsán járt a református.hu stábja

Országjáró magazinunk legújabb részében Nagykanizsára látogatunk, ahol fény derül Hella Ferenc esperes hobbijára, beszélgetünk vele a palást mögötti emberről, hallhatják verset mondani, megnézzük az egyik legkülönlegesebb art deco templomot és a nemrégiben elkészült Kiscsillag Református Óvodát is.

Retour – a református egyház országjáró magazinja

Az utolsó simítások után felragyoghat a Kiscsillag Nagykanizsán

A munkálatok egész héten folynak, a lelkes önkéntesek segítenek a dél-zalai város legújabb oktatási intézményének berendezésében is. Mint arról már többször beszámoltunk, az állam majd’ félmilliárd forintos támogatása révén a Rozgonyi és a Hunyadi utcák sarkán építhette meg 1000 négyzetméteres óvodáját a Magyarországi Református Egyház, illetve a Nagykanizsai Református Egyházközség. Az új, rendkívül tágas, impozáns óvodaépület szeptember elsején meg is nyitja kapuit és fogadja a gyerekeket. A középsősöket, akik már tavaly szeptember óta „kiscsillagosok”, de a kivitelezés miatt első tanévüket a református gyülekezeti teremben töltötték és a kiscsoportosokat, akik életük új és fontos szakaszát a modern épületben kezdik meg.

– Összesen több, mint ötven óvodásról beszélünk, s reméljük, jövőre még többen lesznek, hiszen felmenő rendszerben el szeretnénk indítani a 3. csoportot is, mert az óvodánkat eredendően ekkora létszámra tervezték – bocsátotta előre a helyszínen Hella Ferenc református lelkipásztor, esperes, miközben a háttérben az önkéntesek szorgoskodtak. – Úgy vélem, elégedettek lehetünk, ugyanis a kivitelező csak egy nagyon picit csúszott meg az építéssel, miközben a kezdeti időszakban a jelentős csapadék, a kivitelezés második felében pedig az építőanyag-hiány nehezítette a munkát. Jogos tehát a hálaadó istentisztelet az óvodáért, melyre szeptember 5-én, vasárnap 10 órakor kerül sor – ez alkalommal megtörténik a már működő óvodai csoport óvodásainak ünnepélyes befogadása is. Az igehirdetést Steinbach József püspök úr végzi, az istentiszteletet követően pedig hivatalosan is átadjuk az óvoda épületét.

A Kiscsillag Református Óvodába jár Szollár-Nikolics Zsanna, a Kanizsai Fiatalok Közössége elnökének (aki a szervezet több tagjával együtt részt vett a tegnapi munkálatokban) 4 esztendős kislánya, Szollár Alina Anita.

– Megfogott a légkör és az a szellemiség, ami az óvoda dadáiból és óvónőiből sugárzik – válaszolta választásának okait firtató kérdésünkre az édesanya. – Ők ugyanis anno azt ígérték, hogy ez az empátia óvodája lesz és ennek azért örültem nagyon, mert éppen ez az, ami egyre jobban hiányzik napjainkban a társadalomból. Nem bántam meg egy évvel ezelőtti döntésem, mert azt érzem, hogy tényleg empátiára nevelik a gyerekeket éppen azzal, hogy az itt dolgozók maguk is empatikusak.

FORRÁS: Zalai Hírlap

Istentiszteleti közvetítés – 2021.08.22.

Istentiszteleti közvetítés – 2021.08.22.

Textus: Márk 11:11-15