Hitünk

A mai ember csupán kapkodja a fejét ide-oda, hiszen olyan sok helyen kínálnak a problémákra, gondokra megoldást. Aztán csak telik – múlik az idő és végül szomorúan tapasztalja, hogy nem sikerült, nem kapott megnyugtató választ.

Sajnos nagyon sokan nem találják a helyüket ebben a világban, “űrérzéssel” küzdenek.

A személyes beszélgetések során tapasztaltam, hogy az emberekben ott van a vágy Isten után, ott van a vágy a közösségek után, ahol jól érezhetik magukat. Szeretnénk segíteni, hogy megtalálják az igazi békességet, és a támaszt. Jó az, hogy van egyház, van gyülekezet azzal a csodálatos útmutatással, amit Istentől kaptunk. Ez kiállta már az idők próbáját. S oly sokszor erőt, reményt és bátorítást adott.

A Szentírásból tudjuk, hogy Jézus Krisztusnak tulajdonai vagyunk, aki nem aranyon vagy ezüstön, hanem az Ő drága vérén válltott meg. Ezzel minden bűnünktől megszabadított.

Hiszem, hogy a mai embernek meg kell tudnia azt is, hogy az életében nem az lesz amitől fél, nem az lesz, amit a rosszindulatú emberek akarnak, hanem az lesz, amit Isten akar.

Csodálatos ezzel a hittel élni: hozzá tartozom, nem vagyok egyedül ebben a világban. Velem volt, velem van és velem lesz az én mennyei édes Atyám.

Ez a hit ad számunkra lelki tartást, ez a hit ad reménységet.