A Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda kiegészítő támogatása

Projektadatok

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Nagykanizsai Református Egyházközség

Nagykanizsa, Kálvin tér 1.

Telefon: +3630/630-9130

E-mail: hellaferenc@gmail.com

A projekt címe:

„A Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda kiegészítő támogatása”

A pályázat azonosító száma:  EGYH-EOR-20-P-0074

A támogatás összege: 9.000.000

A támogatás mértéke: 100%

A projekttel kapcsolatos további információk:

Hella Ferenc – lelkipásztor

e-mail: hellaferenc@gmail.com

Köszönjük Magyarország Kormányának támogatását!

Projekt célja, leírása

Szeretetben összefogva egymásért

A projekt részletes bemutatása:

A Nagykanizsai Református Egyházközség által benyújtott, „Szeretetben összefogva egymásért!”című projekt célja olyan programok szervezése volt, amelyek a helyi közösségi összetartozást erősítik, illetve összekapcsoljuk a különböző korosztályhoz tartozókat, amelyekkel a közösségfejlesztés célja is megvalósul. A pályázati keretein belül a társadalmi összetartozást támogató és közösségfejlesztési programok szervezését vállaltuk.

A projekt tervezésébe bevontuk a Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda vezetőjét, pedagógusait, a presbitérium tagjait, a bibliaórás csapat tagjait, és a gyülekezetben szolgálókat. Azért tartottuk ezt fontosnak, mert fontos szempont számunkra a helyi erőforrás bevonása, a kis és a nagy közösségek aktivizálása. A tervezésnél azt tartottuk szem előtt, hogy a projekt megvalósítása valóban a közösség, az egymással való kapcsolat elmélyítéséhez adjon segítséget. Ennek megvalósulása érdekében már az egészen korai szakaszban is ténylegesen bevontuk az érintetteket a tervezési folyamatba. Számos lehetőség van, ahol a gyülekezeti tagok, az időskorúak, az óvodáskorúak, és az ő családtagjaik rátalálhatnak egymásra. Területet szeretnénk biztosítani arra, hogy a generációk között híd épüljön, ezáltal biztosítsuk a lehetőséget annak, hogy támaszt kapjanak a gyülekezeti tagjaink a társadalmi összetartozás erősítése révén. A célunk olyan alkalmak, programok tervezése, ahol valóban meg tud valósulni, hogy jelen tudunk lenni az emberek életében a bölcsőtől a sírig.

Célcsoportok:

A projekt elsődleges célcsoportja a gyülekezeti tagok, az időskorúak, az ő családtagjaik, illetve a Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda óvodásai, az ő szüleik, nagyszüleik, családtagjaik.

  1. program: Tanévnyitó istentisztelet és családi nap
  2. program: Jótékonysági est
  3. program: Befogadó istentisztelet
  4. program Mesedélelőtt az oviban

Online események

A társadalmi összetartozás erősítésére online események szervezését is tervezzük.  Az elmúlt időszakában a COVID19 járvány idején sajnos nem lehettünk együtt személyesen az alkalmainkon. Külső segítőt próbáltunk meg bevonni, és béreltünk eszközöket, hogy a járvány idején is tudjuk tartani a kapcsolatot az emberekkel, a családokkal. Nagyon sok visszajelzést kaptunk, hogy erre milyen nagy szükség volt, hogy milyen sokat segítettünk a lelki megerősítésben. A közösségi oldalainkat meglepően sokan látogatták, és követték a programokat online módon (1100 – 3300 látogatót értünk el). A támogatásnak köszönhetőn eszközöket vásároltunk és egyrészt rögzítjük az alkalmak anyagait, valamint online közvetítéssel lehetővé tesszük a csatlakozást azok számára, akik nem lehetnek személyesen jelen közöttünk. Így a betegeket, az időseket továbbra is be tudjuk csatlakoztatni a közösségi alkalmainkba: az istentiszteletek, a bibliaórák, a tanévnyitó istentisztelet és családi nap, a jótékonysági est, a befogadó istentisztelet, a mesedélelőtt, koncertek vagy éppen a nagy múlttal rendelkező, több mint 20 esztendőt megélt Kanizsai Esték előadássorozataiba.

Projektadatok

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Nagykanizsai Református Egyházközség

Nagykanizsa, Kálvin tér 1.

Telefon: +3630/630-9130

E-mail: hellaferenc@gmail.com

A projekt címe:

„Szeretetben összefogva egymásért”

A pályázat azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01712

A projekt időtartama: 2021.09.05-2022.07.31.

A támogatás összege: 2.000.000

A támogatás mértéke: 100%

A projekttel kapcsolatos további információk:

Hella Ferenc – lelkipásztor

e-mail: hellaferenc@gmail.com

A projekt az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.