Gyülekezetünk

A  Nagykanizsiai Református Egyházközség 1887. november 13-án alakult az ország különböző részeiből a városba került reformátusokból. A templomot 1934-ben építették Kádár Lajos lelkipásztorsága idején.

A szolgálatokat Kádár tiszteletest követően Pomothy Dezső lelkipásztor végezte, aki 45 évig volt lelkipásztora a gyülekezetnek. A hozzá tartozó hatalmas szórványterületen élőket a családlátogatás alklamával személyesen kereste fel. Hosszú szolgálati ideje alatt sikerült kinevlenie egy olyan szolgáló közösséget, mely országos hírű diakóniai munkát végzett.  Nyugdíjba vonulása után még 19 évig segítette a gyülekezetet.

Tőle  Balogh Tibor lelkipásztor vette át a stafétát 1985-ben. Közel 25 évig volt Nagyknaizsa és a hozzá tartozó 70 szórvány pásztora,  és 2003 -tól a Somogyi Református Egyházmegye esperese. Az Ő szolgálata idején indult útjára a Kanizsai Esték előadássorozat, melyre minden évben januártól márciusig péntekenként kerül megrendezésre.

Hella Ferenc  (aki 1973. október 25-én született a Bihar megyei Érmihályfalván)  2009. szeptemberétől lett a gyülekezet lelkipásztora. Feleségével Noémivel és két gyermekével Zsannával és Mátyással érkeztek Nagykanizsára.

Szolgálati területek, az istentiszteletek Nagykanizsán, Galambokon és havi rendszerességgel Letenyén. Az istentiszteletekkel párhuzamosan gyermek istentiszteleteteket tartunk. Immár a második alpha kurzust is útjára indítottuk.  Fontos szolgálat a  család- és beteglátogatás alkalmai.  Csütörtökönként bibliaórára várjuk az élet aktuális problémáira választ keresőket. 2010-től Istennek hála több iskolában is tartunk  hittanórákat, a konfirmációi előkészítőt a gyülekezeti teremben tartjuk.  Szombaton délelőtt hittanos foglalkozást tartunk az óvodás korúak részére.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Powered by Hotel Presidentterme