Mi van a szívedben?

“Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal… Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.” (Lukács 10:40-42)

Mi van a szívedben?

Nincs szükséged arra, hogy Mártából Máriává legyél? Arra, hogy az igyekvésből és a szolgálatból egy kicsit kilépj, és csendben leülj az Ő lábaihoz, hogy jelenléte által formálhasson, Igéjével pedig útbaigazíthasson téged? Figyeld csak: “Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal.” Vigyázz, mert ez veled is megtörténhet! Márta éppen Jézusnak készíti a vacsorát. Neki akar szolgálni! Ebben nincs semmi rossz! De aztán történik valami: teljesítménye fontosabbá válik annál, hogy Jézussal lehet! Azzal kezdődött, hogy Jézusnak próbált szolgálni, de lassan, szinte észrevétlenül képességeinek csillogtatása került előtérbe. Ha Istentől kapott feladatot végzel, nap mint nap szembenézel ezzel a veszéllyel.

Mária tudta, hogy Jézus nem fog éhen maradni, hiszen Ő a vizet is borrá tudta változtatni, és ha akarná, a követ is kenyérré tudná változtatni. Azt is tudta, hogy talán sosem lesz még egyszer ilyen alkalom, amikor ilyen szoros közösségbe lehet Jézussal, így megragadta ezeket az életváltoztató pillanatokat.

Akik a legelfoglaltabbak, azok sokszor lelki értelemben a legsivárabbak is. Akiket viszont a legáldottabbnak ismersz, általában ők azok, akik nem engedik meg semminek sem, hogy elrabolja tőlük az Isten jelenlétében eltöltött csöndesség kiváltságát. Miért? Mert megtanulták, hogy “teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon.” (Zsolt 16:11) Töltöttél ma már időt vele?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Powered by Hotel Presidentterme