Összefogás, összetartozás

Forrás: Kanizsatv
A történelmi egyházak felekezetei vettek részt az ökumenikus imasétán.

Ökumenikus imasétára, zarándoklatra hívtak minden nagykanizsait szombaton a történelmi egyházak. 1690. április 13-án szabadult fel Nagykanizsa vára a török uralom alól, ez az imaséta időpontjának magyarázata.

A zarándokok saját felekezetük templománál találkoztak reggel. Kiskanizsán Dénes Sándor polgármester is csatlakozott a gyülekezethez. „Az összetartozásról szól ez, a katolikusok, reformátusok, evangélikusok és mindenki más természetesen, aki itt ebben a városban lakik, csatlakozhat ehhez a zarándok menethez.” 9 órára megérkeztek a szélrózsa minden irányából a zarándoklat résztvevői, akiket elsőként Szűcs Imre helyettes esperes köszöntött. „Egybegyűltünk. Tesszük ezt annak reményében, és azért, hogy a városunkért imádkozzunk. Azért a városért, amely nekünk kenyeret, otthont ad. Azért a városért, amelyben élünk. Amelyben az elődeink éltek. És hisszük, hogy az utódaink is maradnak itt, és tovább szépítik, építik ezt a várost.” A zarándoklat következő állomása a Nagy Magyarország Emlékműnél volt, ahol Hella Ferenc református lelkipásztor szolgált. „Most hadd imádkozzunk Hozzád, a mi népünkért nemzetünkért, a ma élőkért. Ebben a városban élőkért, a Kárpát medencében élőkért, hozzuk ezt a népet eléd Atyánk. Kérünk, áldd meg Isten a magyart, jó kedvvel bőséggel.”

A zarándoklaton részt vett Cseresnyés Péter a térség országgyűlési képviselője is. „Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek, és nagyon örülök annak, hogy a felekezetek megszervezték ezt a mai zarándoklatot, hisz kifelé is azt tudjuk mutatni, nem csak azok, akik itt vannak, hogy az összefogásnak, az összetartozásnak nagy ereje van. Így példát tudunk mutatni abból, hogy ha a következőkben valamilyen célt közösen akarunk elérni, ezt csak összefogással, az együtt dolgozással, az együtt gondolkozással tudjuk megvalósítani.” Az Eötvös téren Nyeste Pál piarista szerzetes szolgált, a Kórház kápolnánál Deme Dávid evangélikus lelkész a betegekért mondott imát, a temetőben dr. Páhy János plébános az elődökre emlékezett az ökumenikus imasétán.

Category: Aktualitások
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Powered by Hotel Presidentterme