Archive for the Category » Gyülekezeti élet «

Szószék intarzia és dombormű átadása a Reformáció 500 jegyében

IMG_2521 A Nagykanizsai Református Egyházközség nevében tisztelettel meghívjuk Önt és szeretteit a 2017. április 30-án, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteletünkre. 

A Reformáció500 jegyében átadjuk a gyülekezetnek a szószék intarziákat, Baranyi László, nagykanizsai tanár alkotását; és a református templom tornyán elhelyezésre került domborműveket, Stamler Lajos művésztanár alkotását. 

A domborművekkel Kálvin Jánosnak, Károli Gáspárnak és az 1582-ben Nagykanizsán születetett Kanizsai Pálfi Jánosnak állítunk emléket. A reformáció 500 éves évfordulója előtt tisztelegve, a megújulásban kapott ajándékokért hálát adva, szeretnénk ezúton is emlékezni.

Emlékmű

Dr. Tőkéczki László a 18. Kanizsai Estéken február 17-én, pénteken 18 óra

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek a 18. Kanizsai Esték előadássorozat első alkalmán, ahol meghallgathattuk Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökének előadását “A reformáció és Isten igéje” címmel. Balogh László megnyitotta Gulyásné Raksányi Olga Kálvin János életét és munkásságát bemutató tárlatát. 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt a második, Dr Tőkéczki László egyetemi tanár előadására, melynek témája “A reformáció hatása a magyar történelemre”. 
Időpont: 2017. február 17, péntek 18 óra. 
Az előadás a gyülekezeti termeben lesz. 
Szeretettel várunk!

Plakát február 17

Köszönjük a támogatást!

Végéhez közeledik a nagykanizsai reformátusok és a művészeti iskola közös jótékonysági programja, a „Gyermekek a gyermekekért!”

Még javában zajlik az összegyűlt cipősdobozok kiszállítása, lassan a célegyenesbe érkezett idei másik jótékonysági kezdeményezésünk, amelyet a nagykanizsai művészeti iskolával kö-zösen indítottunk útjára három esztendővel ezelőtt. 2014-ben negyven, 2015-ben ötven, idén, 2016 karácsonyán, százharminckét óvodás gyermek családjának nyújtunk támogatást tartós élelmiszer csomagok átadásával.

Köszönöm a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Is-kola tanárainak és diákjainak szolgálatát, a koncerten résztvevők adományait. Köszönöm a felajánlott támogatást barátainknak, és mindazoknak, akik mellénk álltak; a Nagykanizsai Re-formátus Egyházközségnek, a szeretetszolgálat munkatársainak, a Nagykanizsai Református Gyülekezetért Alapítványnak, magánszemélyeknek. Különösen köszönjük a Magnetic Áru-házak Kft. nagykanizsai vezetőjének jelentős hozzájárulását.

A jótékonysági rendezvényen befolyt összeg 158 000 Ft volt, mely a támogatásoknak kö-szönhetően kiegészült, ennek következtében a százharminckét családhoz 367 100 Ft értékben tudunk eljuttatni tartósélelmiszer csomagokat a nagykanizsai óvodák közreműködésével. Ter-veink szerint december 20-án adjuk át a szeretetcsomagokat az óvodák részére.


Isten áldása kísérje továbbra is kezdeményezésünket, és legyen áldott, békés a karácsony ün-nepe mindnyájunk számára!

 

A Nagykanizsai Református Egyházközség bankszámlaszáma:

10918001-00000019-25170005

 

Köszönettel:

 

 

Hella Ferenc

„Gyermekek a gyermekekért!” – jótékonysági rendezvény a református templomban

Jótékonysági rendezvény volt a nagykanizsai református templomban 2016. december 13-án, kedden 18 órától.
Köszönjük a nagykanizsai művészeti iskola diákjainak és tanárainak a szolgálatát, a közönség jelenlétét és a felajánlott adományokat.
Az est végére 158.000 forint gyűlt össze. Csütörtök estére a felajánlott összeg már 163.000 Ft volt. Köszönjük!
Bízunk abban, hogy ez az összeg tovább növekszik és így 132 nehéz körülmények között élő nagykanizsai óvodás gyermek családjának tehetjük könnyebbé az ünnepet tartós élelmiszer csomagok átadásával.
A csomagokat az óvodákon keresztül juttatjuk el a családokhoz.

Egy kis ízelítő a műsorból, köszönjük a Kanizsatv munkatársainak a munkáját!

 

A Nagykanizsai Református Egyházközség bankszámlaszáma:
10918001-00000019-25170005.

Jótékonysági koncert a nagykanizsai református templomban 2016. december 13-án, kedden 18 órakor

Jótékonysági koncert a nagykanizsai református templomban 2016. december 13-án, kedden 18 órától. “Gyermekek a gyermekekért!”

Gyermekek a gyermekekért 2016_1

Adventi koncert a nagykanizsai református templomban 2016. december 10-én, szombaton 18 órakor

Adventi koncert 2016. december 10-én, szombaton 18 órától Gerencsér Zoltán (hegedű) és Németh Sándor (orgona) közreműködésével. A belépés díjtalan, adományokat a gyülekezet javára elfogadunk! Készüljünk együtt!

Adventi hangverseny 2016_jpg

Értékek mentén – Többrétű összefogás kezdődött a KonTuRplusz Egyesület és a történelmi egyházak nagykanizsai gyülekezetei között.

Forrás: KanizsaTV

Értékek mentén. A jövőben együttműködnek a nagykanizsai történelmi egyházak és a KonTuRplusz Egyesület. Az összefogás célja sok más mellett a hagyományápolás, valamint a keresztény és a kulturális értékek ápolása.

Már a KonTuRplusz Egyesület által szervezett adventi gyertyagyújtás idején felmerült az együttgondolkodás lehetősége. A közelmúltban meg is kezdődött az ötletelés. A nagykanizsai történelmi egyházak gyülekezetei hosszú távú együttműködésben bíznak. Hella Ferenc református lelkipásztor kérdésünkre elmondta: „Mindannyian örültünk annak, hogy lesz ez az együttműködés, hisz ez erősíti azt az értékközvetítést, ami amúgy is a célunk. A hit erősítése, a hagyományok és a kultúra ápolása, a magyarság és a keresztyén identitástudat erősítése, ezekre nagy szüksége van a mai társadalomnak. Azt gondolom, ezekben hatékonyan fogunk tudni együttműködni.”

Az összefogás többrétű: a programszervezésben és a jótékonykodásban egyaránt vannak találkozási pontok, közös elképzelések. „Szeretnénk, hogy az egyházak megjelenjenek a rendezvényeinken, illetve a templomokat mint építészeti értékeket bevonni a kulturális eseményeinkbe. Ez az ötlet teljes támogatottságra lelt az egyházak körében. Karitatív tevékenységünket is erősítik, amely szintén a sokrétű céljaink között szerepel. Közös munkával, közös erőfeszítéssel közös lesz a siker.” – véli az egyesület elnöke, Simon Sándorné.

Az együttműködésnek hamarosan szemmel látható eredménye is lesz: részleteket még nem mondtak, de azt ötletgazdák egy sokak érdeklődésére számot tartó programot ígérnek a kanizsaiaknak.

Powered by Hotel Presidentterme